alles over betonmortel

Als je een fundering wilt storten, is er een stevig materiaal nodig dat gemakkelijk in grote hoeveelheden gegoten kan worden. Betonmortel is uiterst geschikt voor grote klussen, zoals het storten van een fundering. Maar wat is betonmortel precies? En hoe gebruik je het? In deze blog vertellen wij je hier graag meer over.

Wat is betonmortel precies?

Mortel is een betontype dat voor diverse toepassingen gebruikt kan worden. Zo is er bijvoorbeeld mortel voor het repareren van kleine beschadigingen en voor het egaliseren van een vloer. Daarnaast is er mortel dat zich vrij gemakkelijk in lastig bereikbare hoeken laat gieten en er is dus mortel dat u met grote hoeveelheden op zijn plek kunt gieten. Betonmortel is geschikt voor het grovere werk. Deze mortel variant wordt meestal in grote hoeveelheden gekocht, zodat het in één keer gebruikt kan worden.

Waar gebruik je het voor?

Betonmortel is zoals eerder benoemd dus uiterst geschikt voor de grote klussen. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken voor het storten van een betonvloer of het aanleggen van een fundering. Betonmortel wordt gemaakt van cement, zand en grind en het kan goed gebruikt worden in combinatie met andere materialen. Je kunt bijvoorbeeld een versneller of vertrager inzetten om het hardingsproces van het beton te verlengen of verkorten.

wat is betonmortel

Voordelen van betonmortel

  • Duurzaamheid: betonmortel is zeer duurzaam en het heeft een hele lange levensduur, zelfs onder zware omstandigheden.
  • Weerbestendigheid: betonmortel is bestand tegen weerinvloeden zoals regen, vorst en hitte.
  • Veelzijdigheid: het kan worden gegoten in vrijwel elke vorm. Hierdoor hebben architecten en ingenieurs de vrijheid om innovatieve ontwerpen te creëren.

Betonmortel laten storten?

Wil jij graag betonmortel laten storten op locatie? Betoncentraal is de ideale partner voor alles met betrekking tot beton. Wij leveren niet alleen beton, maar we storten en verwerken het ook. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@betoncentraal.nl of 0299 – 820 990. Wil je meer weten over betonmortel? Dan kan je uiteraard ook contact opnemen. Wij geven je graag meer informatie!